Tuimelaar blanco 018

11.95

TUIMELAAR BLANCO 018

Blanke houten setjes die u zelf kan beschilderen. Naar uw wens, kan ik gratis de hulplijnen erbij tekenen (wat heel handig kan zijn voor uw kinderen).

Hoe Matrjosjka – poppetjes worden gemaakt:
In pogingen om Matrjosjka’s te maken hadden mensen een hoop materiaal en tijd verspild, dat is ook geen wonder, daar het een tot kort geleden een geheim was hoe je dit moest doen. Het werk om mij te maken verlangt talent en handigheid, allereerst is het belangrijk om de juiste houtsoort te vinden. Linde is uitermate geschikt voor mij, vanwege de zachtheid, maar er wordt iets minder vaak ook Berk of Els gebruikt. De bomen worden in de vroege lente gekapt, en ontdaan van hun bast, hoewel er genoeg over blijft om het hout niet te laten barsten terwijl het droogt. De stammen worden opgestapeld en een aantal jaren in de lucht gedroogd. Het bewerken van het hout (snijden) moet precies op het juiste moment gedaan worden, wanneer het hout niet te droog of te nat is. Alleen een expert kan dat moment bepalen. Elk stuk hout ondergaat tenminste 15 verschillende bewerkingen.

De kleinste Matrjosjka, die niet uit elkaar gehaald kan worden, wordt doorgaans het eerst gemaakt. Een meester met veel ervaring meet niets op, maar vertrouwt volledig op zijn vakmanschap. Daarna gaat hij verder met het maken van een iets grotere Matrjosjka.

SKU: TB000018 Categorieën: , , Tags: , , Product ID: 3017
Dimensions 11 cm
Auteur

Semjonov

Kleurselectie

Materiaal

Linde hout

Hoogte

,

Regio

Rusland

Matroesjka | Larisa Bilous