Larisa Bilous beschildert met veel plezier en passie de enige echte Matroesjka poppetjes, een ambacht waar zij mee opgroeide. Ze geeft demonstraties en workshops, maar werkt ook in opdracht voor het bedrijfsleven.

Larisa Bilous heeft een klassieke kunstopleiding genoten bij de Kunstacademie te Odessa in de Oekraïne, met als specialisatie industrieel ontwerpen. Na deze opleiding, richtte zij zich voornamelijk op decoratieve kunst en heeft diverse projecten uitgevoerd voor scholen en bedrijven.

Na haar vestiging in Nederland in 2001 is Larisa doorgegaan met haar geliefde bezigheid als decoratieve kunstenares en is haar eigen stijl verder gaan ontwikkelen. Door haar unieke stijl van werken en richting kreeg ze vrij snel een bekendheid binnen het bedrijfsleven. Zij kreeg opdrachten van onder andere de drukkerij Kwintessence (als illustrator), Ministerie van Defensie, ABN-Amro en BAM. Tegenwoordig wordt Larisa vaak betrokken bij projecten van de wereldberoemde studio van Marcel Wanders.

Larisa Bilous heeft een specifieke ervaring met les geven aan kinderen en volwassenen over traditionele Russische decoratieve kunst. Zij geeft lezingen en demonstraties over volksklederdracht en speelgoed, alsmede de geschiedenis van de materiële cultuur en tradities van Rusland en de Oekraine. In de afgelopen tijd heeft ze vaak deelgenomen aan diverse projecten en evenementen voor de bevordering van culturele betrekkingen tussen Rusland en Nederland.

Larisa werkt nauw samen met het Zaans Museum, het Tsaar Peterhuisje in Zaandam en de Russische ambassade in Den Haag.

Link naar origineel artikel

Matroesjka | Larisa Bilous